Ο ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ


ERGO: "Ασφαλίζω σημαίνει κατανοώ" και Συμβουλευτική Επιτροπή Πελατών

2013-11-05 11:36

Η Συμβουλευτική Επιτροπή των Πελατών της ERGO ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των εργασιών της. Τα 25 μέλη της έχουν συναντηθεί πέντε φορές από το 2011, προσφέροντας στην ERGO πολύτιμη καθοδήγηση από την προοπτική των πελατών. Η δεύτερη τριετής θητεία της επιτροπής θα ξεκινήσει με νέα μέλη την άνοιξη του 2014, ενώ έχει ήδη ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.
Τo επιτυχημένο εγχείρημα τοποθέτησε την ERGO στην πρωτοπορία του ασφαλιστικού κλάδου. Παροχή ιδεών, εποικοδομητική κριτική, βελτιωτικές προτάσεις είναι τα κύρια καθήκοντα ενός μέλους της επιτροπής, η οποία συνεδριάζει δύο φορές τον χρόνο. Υπεύθυνος για τη δημιουργία της είναι ο Königs Ralf, o οποίος λειτούργησε στο πλαίσιο του brand repositioning της ERGO κατά το σύνθημα «Ασφαλίζω σημαίνει κατανοώ» («To insure is to understand»). 
Το θέμα της πρώτης συνεδρίασης ήταν «Η ασφάλιση του μέλλοντος», ενώ στις επόμενες τα μέλη της επιτροπής ασχολήθηκαν με τη βελτίωση των υπηρεσιών πωλήσεων, το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, καθώς και με ζητήματα των κλάδων αυτοκινήτου και περιουσίας. Ακόμη και το προαναφερθέν σύνθημα τέθηκε υπό συζήτηση!
«Όλα τα τμήματα της εταιρείας μας αναζητούν τη βοήθεια της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Πελατών ώστε να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες προτού τα προγράμματα βγουν στην αγορά» εξήγησε ο Ralf Königs, ενώ από την πλευρά του το μέλος της επιτροπής Jan-Oliver Rudolph δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι «η ERGO ενσωματώνει τη Συμβουλευτική Επιτροπή στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης νέων στρατηγικών και προϊόντων». Πέρα από τα πρώτα στάδια, όμως, κι άλλες βελτιώσεις που πρότεινε η επιτροπή έγιναν δεκτές, π.χ. αναφορικά με τις άμεσες χρεώσεις στις συμβάσεις ή την προσαρμογή των προγραμμάτων στα διαφορετικά στάδια της ζωής του πελάτη. 
Το επιτυχημένο έργο της Συμβουλευτικής Επιτροπής αναμένεται να συνεχιστεί και να εδραιωθεί τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής για το επόμενο 25μελές σώμα στοwww.ergo.de/kundenbeirat (μόνο στα Γερμανικά), ενώ θα ακολουθήσει μια διαδικασία επιλογής βάσει διάφορων κριτηρίων, έτσι ώστε η επιτροπή να είναι αντιπροσωπευτική όλων των πελατών της ERGO.

—————

Πίσω