Ο ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ


Κομπίνες με ασφαλιστήρια οχημάτων και στο εξωτερικό

2013-10-18 10:02

Πλαστά ασφαλιστήρια και παραποιημένα στοιχεία συνεχίζουν να εντοπίζονται και να πλήττουν σφόδρα την αξιοπιστία της αγοράς

Πλαστά ασφαλιστήρια, παραποιημένα στοιχεία, και άλλα συναφή ευρήματα άνομων συμπεριφορών, συνεχίζουν να εντοπίζονται και να πλήττουν σφόδρα την αξιοπιστία της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρούσματα εντοπίζονται εντός και εκτός συνόρων με αποτέλεσμα εταιρείες, θεσμικά όργανα της αγοράς, δικαιοσύνη και αστυνομία να ασχολούνται συστηματικά με περιστατικά παραποιημένων στοιχείων.

Κατά τις πληροφορίες εκτός από την ελληνική αγορά οι επιτήδειοι έχουν βρει πρόσφορα πεδίο και στους αλλοδαπούς καθώς εκμεταλλεύονται την οικονομική δυσχέρεια ή την έλλειψη επαρκούς γνώσης και τους προωθούν έναντι χαμηλότατου κόστους ότι πλαστό στοιχείο χρειάζονται ασφαλιστήριο ή ακόμα και πράσινες κάρτες, (υπάρχουν πολλά περιστατικά) προκειμένου να κυκλοφορούν.

Ωστόσο κάποιοι από αυτούς εντοπίζονται και τότε αποκαλύπτεται η κομπίνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iw προσφάτως εντοπίστηκαν στην Αλβανία τέτοιες περιπτώσεις και ζητήθηκε από ελληνικής πλευράς η παρέμβαση της δικαιοσύνης. Τα πλαστά στοιχεία δόθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος και έχει κινήσει την διαδικασία προκειμένου να εντοπιστούν οι εντός Ελλάδος εγκέφαλοι που έχουν στήσει την φάμπρικά παραγωγής παραποιημένων ασφαλιστηρίων, πράσινων καρτών, κ.λπ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της και τις επωνυμίες των εταιρειών που φέρονται ως εκδότριες των ασφαλιστηρίων οι οποίες –κατά πληροφορίες- ισχυρίζονται πως δεν γνωρίζουν για την παραποίηση και επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλους οι οποίοι έκαναν χρήση της επωνυμίας τους.

Επειδή στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα και εταιρείες που έχουν κλείσει είναι προφανές ότι η υπόθεση προχωρεί σε βάθος και ελέγχεται αν και σε άλλες γείτονες χώρες κυκλοφορούν οχήματα με «ανανεωμένα» ασφαλιστήρια εταιρειών που έχουν βάλει λουκέτο.
 

—————

Πίσω