Ο ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ


Η ING αποπληρώνει στο ολλανδικό κράτος τα €10 δισ. βοήθεια!

2013-11-05 11:38

Η ING ανακοίνωσε ότι γνωστοποίησε στο ολλανδικό κράτος την πρόθεσή της να καταβάλει το ποσό των €1,125 δισ. στις 6 Νοεμβρίου 2013. Η πληρωμή αυτή περιλαμβάνει €750 εκατ. για βασικούς τίτλους Core Tier 1 και €375 εκατ. για ασφάλιστρα και τόκους, και αποτελεί μέρος του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ολλανδικό κράτος. Με αυτή την κίνηση το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί στο Κράτος θα ανέλθει στα €11,3 δισ., εκ των οποίων €8,5 δισ. σε κεφάλαιο και €2,8 δισ. σε τόκους και ασφάλιστρα.

«... είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την πλήρη αποπληρωμή των €10 δισ. βοήθεια που έλαβε η ING από το ολλανδικό κράτος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο Ralph Hamers, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ING, και πρόσθεσε ότι η εταιρεία προτίθεται «να ολοκληρώσει τις πληρωμές εντός των επόμενων 18 μηνών, με αποτέλεσμα μια συνολική ετήσια απόδοση για το Kράτος της τάξης του 12,5%».

Τα €1,125 δισ. συνιστούν τη δεύτερη από τις τέσσερις δόσεις που προβλέπει το τροποποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Κομισιόν, το οποίο ανακοινώθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2012. Η τρίτη δόση είναι προγραμματισμένη να καταβληθεί τον Μάρτιο του 2014, ενώ η τελευταία τον Μάιο του 2015.

Το ποσό της δεύτερης δόσης έχει εγκριθεί από την ολλανδική Κεντρική Τράπεζα και θα χορηγηθεί ως μέρισμα από την ING Bank στην ING Group. Επισημαίνεται ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της ING Bank εξακολουθούν να είναι ισχυροί και ότι η εν λόγω κίνηση θα μειώσει τον δείκτη Tier 1 της τράπεζας κατά περίπου 40 μονάδες βάσης.

—————

Πίσω