Ο ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ


Βρέθηκε λύση στις ΗΠΑ

2013-10-18 10:06

Είναι πλέον οριστικό. Πριν λίγα λεπτά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obamaυπέγραψε το ψήφισμα για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους που του είχε παραδώσει (και εγκρίνει) πρωτίστως η γερουσία. Παράλληλα, η κυβέρνηση επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς σήμερα, μετά από ‘shutdown’ 16 ημερών. 

Το πρόβλημα που είχε πάρει τρομακτικές διαστάσεις τις προηγούμενες ημέρες φτάνει στο τέλος του, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη των νέων συνομιλιών για την αύξηση του επόμενου ‘debt ceiling’ τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Οι αγορές ωστόσο αντέδρασαν θετικά στην πρώτη είδηση της ψήφισης από την γερουσία των ΗΠΑ αφού ουσιαστικά είχαν αποτιμήσει το αποτέλεσμα τις προηγούμενες ημέρες. Τα χρηματιστήρια στην Ασία κινούνται ανοδικά με τον Nikkei να κερδίζει 0.70% αυτή την ώρα και τον Hang Seng να βρίσκεται στο +0.26%.

Στην αγορά συναλλάγματος μετά τις ανοδικές αντιδράσεις του USD παρατηρούμε μια καθίζηση του ενδιαφέροντος με το EUR και το GBP να φαίνονται διατεθειμένα να συνεχίσουν ανοδικά. Θα περιμένουμε ωστόσο το άνοιγμα του Λονδίνου προκειμένου να αποτυπωθεί το συναίσθημα του επενδυτικού κοινού. Για την ώρα, η ισοτιμία του EUR/USD διαπραγματεύεται στο +0.07% στο 1.3545, την ώρα που το GBP/USD κερδίζει 0.18% και βρίσκεται μια ανάσα από το 1.6000.

 

 

—————

Πίσω