Ο ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ


Έρχονται νέες ασφαλιστικές με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ)

2013-11-08 09:58

Όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στο nextdeal.gr συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι μέχρι τέλους του έτους εάν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή μπορεί να δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά άλλες 4-5 ασφαλιστικές εταιρείες με καθεστώς ΕΠΥ.
Αυτή τη στιγμή εντεταλμένοι δικηγόροι και ασφαλιστές έχουν ξεχυθεί την ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά (Αυστρία, Ρουμανία, κ.λ.π.) προς αναζήτηση εταιρειών.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα μια θυγατρικής στη Ρουμανία, που έχει μεγάλη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία και είναι προς πώληση, για την οποία υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον αγοράς της από έλληνες και ξένους πράκτορες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως όχημα ΕΠΥ για την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.
Το έναυσμα για περαιτέρω δραστηριοποίηση πολλών διαμεσολαβητών μέσω ΕΠΥ δόθηκε μετά την διαπίστωση ότι η τελευταία πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου (αριθμός 30) δεν περιλαμβάνει τις ΕΠΥ στις διατάξεις για το καθεστώς είσπραξης των ασφαλίστρων…
Επίσης να σημειωθεί ότι σχεδόν το 6% του στόλου των οχημάτων είναι πλέον ασφαλισμένο σε εταιρείες ΕΠΥ (πάνω από 320.000 αυτοκίνητα) Οι εν λόγω εταιρείες αποτελούν τον τρίτο μεγαλύτερο παίκτη στον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης…

—————

Πίσω