Ο ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ


"Πλήγμα" στα εναλλακτικά δίκτυα των ασφαλιστικών με τις νέες ρυθμίσεις

2013-10-16 10:24

"Πλήγμα" στα εναλλακτικά δίκτυα των ασφαλιστικών με τις νέες ρυθμίσεις

 

Επίσης περιορισμοί θα υπάρξουν και ως προς την λειτουργία των «επιλεκτικών» σχέσεων ασφαλιστικών εταιριών με συνεργάτες τους και δίκτυα καθώς οι πράξεις της εποπτικής αρχής προβλέπουν ενιαία πολιτική τιμών και προμηθειών .
Πρόκειται για ρυθμίσεις που ικανοποιούν την πλευρά των διαμεσολαβούντων που θεωρούν ότι τόσο τα εναλλακτικά δίκτυα πωλήσεων ( online –direct και τραπεζοασφαλίσεις ) όσο και ο «διαχωρισμός» μεταξύ των συνεργατών των εταιριών λειτουργούσαν αθέμιτα ανταγωνιστικά .
Συγκεκριμένα οι εταιρίες δεν θα μπορούν να ακολουθούν διπλές πολιτικές πωλήσεων μεταξύ των διαφορετικών καναλιών διανομής , και των συνεργατών τους με ειδικές εκπτώσεις , δώρα , διευκολύνσεις πληρωμών κλπ
Ωστόσο και για τους διαμεσολαβούντες οι νέες ρυθμίσεις προκαλούν πονοκέφαλο καθώς πλέον ή απόδοση των ασφαλίστρων θα γίνεται άμεσα και σε διάστημα 7 ημερών.
Ως μέτρο κρίνεται θετικό, αλλά στην αγορά υπάρχουν «ανοικτοί» λογαριασμοί στην απόδοση ασφαλίστρων μεταξύ των εταιριών και των διαμεσολαβητών και θα πρέπει να κλείσουν με την εφαρμογή των νέων πράξεων . που τίθενται σε ισχύ από τις αρχές του επόμενου έτους .

—————

Πίσω